Se dette nyhedsbrev i en browser
Nyhedsbrev
3. udgave
 
Marts 2019
Kære Jakob,
 
 
Det er ikke altid let at omstille sig fra en hverdag i en krigszone til en hverdag på det civile arbejdsmarked i Danmark. Vi støtter veteraner med at komme i job. Nyhedsbrevet her er det tredje fra Veteraner i job - fra brændpunkt til beskæftigelse. En indsats for danske veteraner

Ulrik og Flemming er veteraner og fandt vejen til job

For nogle veteraner er springet fra en militær til en civil karriere stort og vanskeligt. Det var det for Ulrik Kristensen og Flemming Vilhelmsen, der begge var udsendt til Kosovo.
 
Vi har talt med Ulrik og Flemming om omstillingen til et civilt arbejdsliv. En omstilling, som for begge bød på en del bump undervejs.
 

Stor succes da virksomheder mødte veteraner

Hydrema i Støvring lagde hus til, da Veteraner i job - fra brændpunkt til beskæftigelse 27. februar holdt arrangement, hvor veteraner og virksomheder kunne møde hinanden.
 
Tyve veteraner var mødt op sammen med repræsentanter fra otte virksomheder og fire jobcentre. En af de fremmødte veteraner var til jobsamtale hos Hydrema, og i løbet af dagen lavede flere veteraner og virkomheder aftaler om at tale nærmere sammen.
 
DR mødte op inden arrangementet, hvor de talte med Thorsten, som er veteran og ansat hos Hydrema. Læs mere om Thorsten hos DR
 
Se også film med Service Manager Per Frederiksen, der fortæller om Hydremas erfaringer med at ansætte veteraner.
 

Hent gratis CV-værktøj til veteraner

Cabi har udviklet et CV-værktøj, der er særligt målrettet veteraner. Tanken med CV-værtøjet er, at veteraner kan bruge det til at udforme et CV med de kompetencer, de har tilegnet sig fra Forsvaret på en let og overskuelig måde i en ansøgning til et civilt job.
 
Værktøjet indeholder bl.a. en række gode råd til at udfylde et CV og tips til, hvordan man kan få udformet et professionelt CV, så en civil arbejdsgiver også forstår, hvordan kompetencer fra Forsvaret kan bringes i spil på det civile arbejdsmarked.
 
CV-værktøjet er udviklet i samarbejde med veteraner og virksomheder, og er allerede blevet testet flere gange, med stor succes for veteranerne det er testet med, forklarer konsulent hos Cabi, Jacob Thorn, som har været med til at udvikle CV-værktøjet.
 
”Formålet med værktøjet er selvfølgelig, at vi gerne vil give vil give veteranerne et professionelt CV i hånden, som bringer dem til samtalen. Vi har kendskab til, at det i hvert fald er lykkedes for én, så det er en god start,” siger Jacob Thorn.
 
Se og download CV-værktøjet på Cabis hjemmeside

Veteran, tidligere udsendt eller pensioneret soldat?

For nogle har ordet veteran en negativ klang, og derfor vil de helst ikke bruge ordet. I Veteraner i job - fra brændpunkt fra beskæftigelse har vi helt bevidst valgt at holde fast i betegnelsen veteraner.
 
Det gør vi, fordi vi vil være med til at højne respekten for danske veteraner. Læs mere her

Hvorfor ansætte en soldaterveteran?

Soldaterveteraner er en værdifuld ressource, som danske virksomheder kan få stor gavn og glæde af. En af dem, der kender soldaterveteranerne særdeles godt, er Christian Lindstrøm Lage, der er direktør i PFA og mentor i VELKOMMEN HJEM.

Hos VELKOMMEN HJEM har han fremhævet tre gode grunde til at ansætte en soldaterveteran, som kan koges ned til:

1. Professionalisme
2. Fairness
3. Ansvarlighed

Se mere hos VELKOMMEN HJEM, hvor Christian Lindstrøm har uddybet sine svar.

På jobjagt for veteraner

Århus Stiftstidende har interviewet Ea Nielsen, der er projektleder for Veteraner i job - fra brændpunkt til beskæftigelse, og her fortæller hun bl.a. om, hvordan vi kobler virksomheder og jobsøgende veteraner.
 
Læs interviewet på Stiften.dk

Direkte jobmatch på Facebook

Veteraner i job – fra brændpunkt til beskæftigelse har oprettet en facebookgruppe, hvor veteraner og virksomheder kan møde hinanden.

Veteraner, som ønsker et job, kan præsentere sig selv med en uopfordret ansøgning eller CV. Og virksomheder kan kvit og frit lave jobopslag.

Gruppen er administreret af Cabi, og det er kun medlemmer af gruppen, der kan se, hvad der bliver skrevet i den.

Hent folder og se film

Vi har lavet en folder til virksomheder med gode råd til at ansætte veteraner - Download den her
 
Se også film med Michael, der er gået fra militær til civil karriere.

Veterancentret vil samarbejde med endnu flere kommuner

Efter et halvt år med projektet Fælles om Veteraner har Veterancentret været i kontakt med halvdelen af landets kommuner. 

Ved årsskiftet blev der lavet midtvejsevaluering af projektet, som både viser masser af aktiviteter i 2018, men også at der er mange opgaver foran Veterancentret i 2019, fortæller projektleder Louise Lau Justesen.

”Målet i 2019 er, at vi har haft kontakt med alle 98 kommuner med et ønske om, at vi bruger hinanden mere i arbejdet med veteraner. Her kan vi se, at de lokale medarbejdere i Veterancentret har været rigtig aktive og kontaktet netop omkring halvdelen af alle landets kommuner i løbet af 2018,” siger Louise Lau Justesen til Veterancentrets hjemmeside.

Meld dig til konferencen Viden om Veteraner

Konferencen Viden om veteraner, der er arrangeret af Veterancentret, samler hvert år veteranaktører fra hele landet og Forsvaret for at dele viden, udbygge netværk og debattere aktuelle emner. Årets konference afholdes d. 3. april på Vingsted Hotel og Konferencecenter.

Du kan læse invitationen og programmet og tilmelde dig konferencen online

Arrangementer i Veteraner i job - fra brændpunkt til beskæftigelse

DET SKER 
 
Kom og mød virksomheder - måske din nye arbejdsplads Aarhus 13.03.2019
Kom og mød virksomheder - måske din nye arbejdsplads Gladsaxe    26.03.2019
     
 

Vil du være med?

Vil du være med i en af de lokale task forces, så kontakt os:
 
Projektleder for Veteraner i job - Fra brændpunkt til beskæftigelse
Ea Nielsen
Tlf.: 4128 4126
 
Se mere om projektet på Cabiweb.dk/veteran
Frameld dig dette nyhedsbrev