Din genvej til viden om det rummelige arbejdsmarked Kan du ikke læse dette nyhedsbrev - klik her
 
 
 
 
 
 
20. maj - Værktøjer og inspiration til dig fra Cabi
Bedre arbejde til flere
 
 

I dette nyhedsbrev

  • Glemte ordninger kan få flere med handicap i job
  • Ny guide: Få styrket jobfokus i samtalerne med borgerne
  • Få ekspert med på dit Folkemøde-event - helt gratis
 
 

Glemte ordninger kan få flere med handicap i job

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) vil frem mod 2025 have 13.000 flere borgere med handicap i job. Handicapkompenserende ordninger er et effektivt værktøj til at få det til at ske, men ordningerne lever ofte en anonym tilværelse i kommunerne, og de kan bruges meget bedre. Det vurderer Cabi, som har arbejdet med udbredelsen af ordningerne i fem år. > Læs artikel
 
 

Ny guide: Få styrket jobfokus i samtalerne med borgerne

Sagsbehandleres samtaler med borgere fra kanten af arbejdsmarkedet kan ofte komme til at handle meget om udfordringer og barrierer. En ny guide fra Cabi hjælper sagsbehandlere til at holde fokus på job i samtalerne. > Læs artikel
 
 

Få ekspert med på dit Folkemøde-event - helt gratis

Årets politiske Folkemøde afholdes delvist virtuelt, og en række af Cabis eksperter stiller sig til rådighed som deltagere i events for kommuner, virksomheder og organisationer. Se listen over eksperter her. > Læs artikel
 
 

Nyt tilbud: Samtaler skal sikre bedre trivsel på arbejde for gravide medarbejdere

Aarhus Universitetshospital har lige nu et samtaletilbud til gravide medarbejdere og deres leder i Aarhus og Silkeborg Kommune.

Tilbuddet skal sikre, at medarbejderne trives godt på arbejde mens de er gravide. Ofte følger der en del usikkerhed og gener med graviditeten, men det nye samtaleforløb skal hjælpe gravide og deres ledere til at få graviditet og arbejde til at følges godt ad.

Samtalerne skal samtidig også hjælpe til at forebygge noget af det sygefravær, som mange gange følges med graviditet.

Det er gratis at deltage, og gælder for ledere og ansatte i private virksomheder i Aarhus og Silkeborg Kommune. > Se mere hos Aarhus Universitetshospital
 
 

Webinar: Kort og godt om fleksjob

Vi har et tilbud til dig, der allerede har medarbejdere ansat i fleksjob og til dig, der har brug for at bliver klogere på ordningen.
 
På 35 minutters webinar bliver du klædt på til at håndtere ansættelser af medarbejdere i fleksjob. Vi gennemgår de væsentligste pointer i lovgivningen, og du får også svar på de oftest stillede spørgsmål fra andre virksomheder.
 
Det er gratis, og det er mandag den 31. maj kl. 10.00 - 10.35!
 
Læs alt om program og tilmelding >>
 

Webinar: Kort og godt om kompenserende ordninger

Fasthold medarbejdere med fysiske og mentale funktionsnedsættelser – Hør, hvorfor det er vigtigt at, at du som leder i en virksomhed, kender til de handicapkompenserende ordninger, og hvordan de kan hjælpe jer.

Med dette webinar får du fakta om og erfaringer fra brug af de handicapkompenserende ordninger. De er nemlig relevante at kende for langt de fleste private og offentlige virksomheder!

Det er gratis, og det tirsdag den 15. juni kl. 9.00 - 9.35!
 
Læs alt om program og tilmelding >>
 

Netværksmøde: Mangler der tid og hænder i din virksomhed?

For virksomheder på Lolland-Falster har vi et tilbud her: Har I svært ved at få løst alle opgaver eller rekruttere nye medarbejdere, så kan det være en god idé at overveje alternativ rekruttering.

Du kan med fordel lade dine faste medarbejdere fokusere på kerneopgaven – og få andre til at tage sig af de løse opgaver. Mange steder er der små opgaver, som mere økonomisk kan løses af nye kolleger, der kommer fx tre gange om ugen i fire timer og rydder op, klargør til produktion og samler materialer. Det handler om at få de rette hænder til de rette opgaver.
 
For mange er det oplagt at investere i lønnede tider til en sårbar ledig, for at medarbejdere med spidskompetencer bruges bedst muligt. Det holder vi netværksmøde om i projektet Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster.

Det er gratis, og det onsdag den 16. juni kl. 8.00 - 10.00!
 
Se program og tilmeld dig >>