Du modtager dette nyhedsbrev da du har tilmeldt dig på www.cabiweb.dk
Har du problemer med at se nyhedsbrevet korrekt? Se vores webversion i stedet. Du kan også afmelde dig nyhedsbrevet.
 
Cabiweb
     Cabi Nyt - November 2015

Virksomheder efterlyser jobcentre, som samarbejder på tværs af kommuner

Forskelle i kultur, arbejdsgange og strategi gør det ofte besværligt for jobcentre at samarbejde på tværs af kommuner. Men virksomhederne, som jobcentrene skal servicere, efterspørger i stigende grad et tværkommunalt samarbejde.

Få helt styr på refusionsreformen

Til nytår træder refusionsreformen i kraft, og det kalder på en investeringsstrategi i beskæftigelsesindsatsen. På Cabis hjemmeside får du et overblik over de vigtigste ændringer i reformen.

Flygtninge integreres via virksomhederne

Landets virksomheder skal tage del i integrationsindsatsen, er det klare budskab fra politisk side. Restaurant Dronning Louise i Esbjerg og Bilkas varehuse viser vejen til, hvordan alle parter får noget ud af at tænke integration ind i virksomhedspraktikker.

Økonomisk opsving er en chance for udsatte på kontanthjælp

Det kan lade sig gøre at opkvalificere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere til at varetage jobs med både lave og højere kompetencekrav. Det viser erfaringer fra Ballerup, Vejle og busselskabet Arriva.

Ny udgivelse: Sådan skaber du fremmøde med god arbejdspladskultur

Fraværende medarbejdere koster på trivslen, kvaliteten og bundlinjen, og det kan være svært for dig som leder at finde ud af, hvordan du skal gribe problemet an. Cabi har udgivet et nyt inspirationskatalog, som giver dig redskaber til at vedligeholde eller arbejde hen mod en sund arbejdspladskultur.

Debat: Store forandringer i kommunernes brug af mentorer

Mentorstøtte går i dag i langt højere grad end tidligere til de mest udsatte ledige, og jobcentrets egne medarbejdere spiller gerne mentorrollen. Det er en forandring, som vi endnu ikke kender betydningen af, lyder det fra viden- og netværkshuset Cabi, der netop har undersøgt brugen af ordningen blandt 43 jobcentre.

Ny udgivelse: Få samarbejdet mellem store virksomheder og jobcentret på skinner

Systematik i samarbejdet skaber grobund for resultater. I en ny pjece får du tre modeller, gode råd og inspiration til, hvordan store virksomheder og jobcentre kan gå sammen i et tættere samarbejde om udsatte ledige.

Sådan holder du på seniorer og nedslidte medarbejdere

En dårlig ryg eller høj alder behøver ikke at være et farvel til arbejdsmarkedet. Med Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse kan du søge støtte til at holde på medarbejdere, som er nedslidte eller nærmer sig efterlønsalderen.

Tre mand om ét fleksjob

Fleksjobreformen, der har åbnet op for fleksjob på meget få timer, har betydet meget kreative ansættelsesformer. I Struer er der eksempler på, at tre medarbejdere passer ét fleksjob. Det er en god løsning for virksomheden, som får løst en mindre opgave og en god løsning for fleksjobbere.

Cabi Kurser: Faglig viden og inspiration til dig, der er med til at skabe bedre arbejde til flere

Vidste du, at vi løbende udbyder kurser med forskelligt fagligt indhold om det rummelige arbejdsmarked og virksomhedernes sociale ansvar?
 
Kurserne er til dig, der enten arbejder med borgere og/eller virksomheder på et af landets jobcentre, eller som leder/personaleansvarlig i en virksomhed arbejder med at sænke sygefraværet og skabe god trivsel.
Se kurser til jobcentre
For dig i virksomheden:
 
For skoleledere: Tag hånd om fraværet med den svære samtale (to kursusdage)
14.01.2016
25.01.2016
 Se flere datoer i kalenderen!

Se kurser til virksomheder
 
Afmeld dette nyhedsbrev