Du modtager dette nyhedsbrev da du har tilmeldt dig på www.cabiweb.dk
Har du problemer med at se nyhedsbrevet korrekt? Se vores webversion i stedet. Du kan også afmelde dig nyhedsbrevet.
 
Cabiweb
     Cabi Nyt - August 2015

Ny efteruddannelse skal sikre bedre integration

Over de næste tre år skal 800 kommunale medarbejdere opkvalificeres til at løfte opgaven med at integrere flygtninge og indvandrere bedre på arbejdsmarkedet. Det er målet for en ny efteruddannelse, som netop er lanceret.

Hold øje med trivslen med en app på mobilen

Svar på fem simple spørgsmål hver 14. dag og se, hvordan det ser ud med trivslen. Det er ideen bag en ny app fra virksomheden Worklife Barometer, som skal forbedre det psykiske arbejdsmiljø og forebygge sygemeldinger med stress.

Tips og tricks til at blive en bedre virksomhedsmentor

Det er ikke nødvendigt at være ekspert i diverse diagnoser for at være mentor for personer, som er psykisk sårbare. Ved at vise interesse og stille spørgsmål kommer man langt. Cabi har produceret fem små film med gode råd til rollen som mentor.

Faxe Kommune: Forbillede i ungeindsatsen

En strømlining af ungeindsatsen i Faxe Kommune har ført til resultater, som andre kommuner kan lære af.

Det betaler sig at investere i udsatte

Samfundet scorer en stor gevinst, hvis udsatte ledige er i job i bare tre måneder om året, viser en analyse fra KORA. Kommunerne skal turde investere i en tværfaglig indsats, som kommer hele vejen rundt om den enkelte borger, mener ekspert.

Gode ressourceforløb kræver topprioritering i kommunerne

Hvis tværfagligt samarbejde i sager om ressourceforløb skal fungere effektivt, er det nødvendigt med ledelsesmæssig opbakning alle steder i kommunen og et mere synligt rehabiliteringsteam. Det viser erfaringer fra opkvalificeringsforløb, som Cabi har gennemført i 13 kommuner.

Mangel på arbejdskraft er en gylden mulighed for udsatte

I Thyborøn, Lemvig og flere andre kommuner meldes der nu om akut mangel på arbejdskraft. Det er en chance for at få flere udsatte ledige i arbejde, men det kræver at jobcentre og virksomheder har viljen til at investere i muligheden, mener ekspert.

Temaside: Fast track giver tidlig start på sygedagpengeforløb

Jobcentrenes sygedagpengeafdelinger skal med fast track-ordningen hjælpe virksomheder og deres medarbejdere langt tidligere end vanligt ved sygemeldinger. Vi har samlet redskaber til, hvordan du som jobcentermedarbejder kan bruge fast track i samarbejdet med virksomheder.

Fem gode råd til jobcentrets virksomhedskonsulenter

Jobcentre landet over ruster sig til at komme tættere på virksomhederne og yde en bedre service. Her er fem gode råd til, hvordan du som virksomhedskonsulent kan få bedre kontakt til virksomhederne.
 
Afmeld dette nyhedsbrev