Du modtager dette nyhedsbrev da du har tilmeldt dig på www.cabiweb.dk
Har du problemer med at se nyhedsbrevet korrekt? Se vores webversion i stedet. Du kan også afmelde dig nyhedsbrevet.
 
Cabiweb
     Cabi Nyt - Marts 2015

Integrationsudspil: Jobcentre skal få 30.000 flere ud i virksomhederne

Over de næste to år skal 30.000 flere flygtninge og indvandrere i virksomhedsrettede forløb, og jobcentrene skal blive bedre til at løfte opgaven. Det fremgår af regeringens integrationsudspil. Hvis det skal lykkes, er det vigtigt at bruge de rette redskaber, mener Cabi-ekspert.

Koch-udvalget: Jobcentre skal fjerne bøvlet og gøre de mest udsatte klar til job

Én plan, der går på tværs af de offentlige systemer og mere smidig gældsafvikling for de mest udsatte borgere, som i højere grad skal ud i virksomhederne. Det er blandt anbefalingerne fra Carsten Koch-udvalget, som har offentliggjort sin rapport om udredningen af den aktive beskæftigelsesindsats.

VirksomhedsnetværkCabi og Videncenter for Arbejdsmiljø går sammen mod stress

15 procent oplever, at de ofte eller hele tiden er stressede. Det er alvorligt, for vejen tilbage fra en stress-sygemelding er lang. Med en fælles kampagne vil VirksomhedsnetværkCabi og Videncenter for Arbejdsmiljø gå til kamp mod stress og for et godt psykisk arbejdsmiljø.

Ny kortlægning: Udsatte unge har brug for sammenhæng i indsatsen og voksne rollemodeller

En helhedsorienteret og godt koordineret indsats er vejen til job eller uddannelse for udsatte unge, tyder erfaringer på. Og så har de unge brug for stærke relationer til voksne. Det viser en kortlægning af ungeindsatser, som Cabi har lavet for Rockwool Fonden.

Koch-udvalget: Flygtninge skal i job via virksomhederne

En virksomhedsrettet indsats skal være en obligatorisk del af integrationsprogrammet for at få nyankomne flygtninge hurtigst muligt i job, anbefaler Carsten Koch-udvalget. Cabi-ekspert opfordrer kommunerne til at bruge de gode redskaber, som allerede eksisterer.

Mål mangfoldigheden - det betaler sig!

Det kan give gode rekrutteringsmuligheder, appellere til kunderne og styrke innovation og arbejdsglæde på virksomheden, hvis ledelsen prioriterer mangfoldighed. Men det er vigtigt at måle effekten, så mangfoldigheden ikke bare er til pynt.

Falck og jobcentre i hovedstaden foregriber reform

En række Falck-stationer i hovedstadsområdet samarbejder med fem jobcentre på tværs af kommunegrænser i Det Professionelle Partnerskab. Dermed tester partnerskabet den del af den nye beskæftigelsesreform, som først træder i kraft 1. juli i år.

Ny case: Tips til ressourceforløb for de svageste borgere

Kommunerne har sat tempo på oprettelsen af ressourceforløb, og Lyngby-Taarbæk har gode erfaringer med ressourceforløb for de mest udsatte borgere. Se deres erfaringer på Cabis temaside om ressourceforløb.

Webinar: Kan en helhedsorienteret indsats betale sig?

Konsulenthusene samskabelse.dk og Analyze! afholder webinar om de økonomiske konsekvenser af en helhedsorienteret indsats, der virker. - Tilmeld dig her.
 
Afmeld dette nyhedsbrev