Din genvej til viden om det rummelige arbejdsmarked Kan du ikke læse dette nyhedsbrev - klik her
 
 
 
 
 
 
18. november - Værktøjer og inspiration til dig fra Cabi
Bedre arbejde til flere
 

I dette nyhedsbrev

  • Cabi har brug for din opbakning
  • Erhvervsliv bakker massivt op om Cabi før afgørende finanslovsforhandlinger
  • Hjemmearbejde kan skabe job til mennesker med nedsat arbejdsevne
 
 

Cabi har brug for din opbakning

I Cabi står vi i en usikker økonomisk situation, da hele vores offentlige bevilling på ca. 18 mio. kr. pt. er til forhandling i forbindelse med finansloven. Det drejer sig om godt to tredjedele af vores finansiering.
 
Heldigvis møder vi stor opbakning fra alle sider. Men vi har brug for al den støtte, vi kan få. Du kan hjælpe os ved at skrive under på dette støttebrev. > Læs mere
 
 

Erhvervsliv bakker massivt op om Cabi før afgørende finanslovsforhandlinger

En lang række erhvervsfolk fra virksomheder i hele landet har skrevet under på en støtteerklæring til videns- og netværkshuset Cabi, som bl.a. understøtter, at virksomheder kan hjælpe socialt udsatte og sårbare ind på arbejdsmarkedet. Men fremtiden tegner sig usikker for Cabi, da videnshusets offentlige bevilling indgår i forhandlingerne om næste års finanslov. > Læs pressemeddelelse
 
 

Glemte ordninger har stort potentiale for at få flere med kognitive handicap i job

Handicapkompenserende ordninger er et effektivt værktøj til at få mennesker med handicap i job, men ofte lever ordningerne et lidt hemmeligt liv i kommunerne. Et projekt, hvor medarbejdere i jobcentre i 12 kommuner opkvalificeres til at bruge ordningerne bedre, vækker optimisme. > Læs pressemeddelelse
 
 

Hjemmearbejde kan skabe job til mennesker med nedsat arbejdsevne

Virksomheder har under corona-krisen gjort sig positive erfaringer med medarbejdere, som arbejder hjemme. Der er kommet et nyt syn på hjemmearbejde, og det kan være en mulighed for, at mennesker med nedsat arbejdsevne kan komme i arbejde. Cabi har åbnet et nyt tema om hjemmearbejde for personer med nedsat arbejdsevne. > Læs pressemeddelelse
 
 

Webinar om hjemmearbejde som vej til job for mennesker med nedsat arbejdsevne

Som medarbejder i jobcentret kan du hjælpe virksomheder med at se potentialet i at ansætte medarbejdere med nedsat arbejdsevne, som arbejder helt eller delvist hjemme.
 
Hør, hvad Joan Madsen fra IT-virksomheden Special Minds har gjort sig af erfaringer. Og få tips til, hvordan du kan sætte hjemmearbejde på dagordenen, når du samarbejder med virksomheder.
 
Webinaret er gratis, og det er den 9. december kl. 10! - Se mere her
 
 

Sygeplejersker og ergoterapeuter hjælper udsatte på vej til job i Lolland

For nogle af de mest udsatte ledige skal der en social og helbredsmæssig indsats til for at det kan lade sig gøre at tage de første skridt i retning af et job. I Lolland Kommune hjælper en ergoterapeut og en sygeplejerske i øjeblikket ti borgere med stor succes, og flere er på vej. > Læs pressemeddelelse
 
 

Du kan stadig indstille virksomheder til CSR People Prize

Hjælp os med at finde virksomheder, som går forrest og tager et særligt socialt ansvar. Dem vil vi hylde med CSR People Prize. Vi leder efter virksomheder der fx:
  • forebygger, at medarbejdere falder ud af arbejdsmarkedet.
  • fastholder medarbejdere, som er fysisk eller psykisk nedslidte.
  • Indsluser mennesker, som fx har et handicap, et misbrug eller på anden vis er udsat.
Vi uddeler tre priser til marts - Se mere her
 
 

Fra os til dig: Det mest populære hos Cabi lige nu

Lige nu er det her tre af vores mest besøgte værktøjer og publikationer på Cabiweb.dk. Du kan bruge dem kvit og frit. Uanset om du arbejder i en virksomhed eller en kommune.
 
Håndbog om stress: Stress og trivsel er begreber, som alle virksomheder er nødt til at forholde sig til. Det er nu mere aktuelt end nogensinde før, hvor corona-epidemien vender op og ned på hverdagen på arbejdspladserne. - Download håndbog
 
Socialt frikort: Hvordan kan socialt udsatte borgere med socialt frikort få en chance for at tjene sine egne penge, og blive en del af et socialt fællesskab? Det har vi udgivet både en undersøgelse og et inspirationskatalog om - Hent begge dele her
 
Få styr på paragrafferne: Hvordan er det nu med vurdering af arbejdsevnen i forbindelse med fleksjob? Hvornår kan sygedagpenge forlænges? Du kan få helt styr på beskæftigelseslovgivningen med Cabis lovstof, og du kan også spørge vores eksperter yderligere til råds.
 
Det er en service, vi kun kan stille gratis til rådighed, fordi vi har en bevilling på finansloven - Dyk ned i lovstoffet
 
 

Du kan lige nå det: Webinar om Verdensmålene og din forretning

Sidste chance! Den 24. november kl. 9.30 holder vi webinaret "Skab vækst og udvikling i din virksomhed med social ansvarlighed som omdrejningspunkt."
 
Vi bruger FNs Verdensmål som  løftestang for at se på, hvilke krav Verdensmålene kan afføde fra omverden. Du vil få svar på, hvordan man som virksomhed kan bidrage til Verdensmålene og samtidig understøtte sin vækst ved at tage et socialt ansvar og rekruttere borgere fra kanten af arbejdsmarkedet.
 
Det er gratis at deltage - Se mere her
 
Dette webinar kan vi afholde gratis, fordi Cabi har en bevilling på finansloven.
 
 

Webinar: Sådan ansætter du en tidligere udsendt i din virksomhed

Har I brug for medarbejdere, der har høj arbejdsmoral, organisatorisk forståelse, sociale kompetencer og tænker i problemløsning?

Så kunne en tidligere udsendt måske blive din næste medarbejder.
 
Vi klæder dig på med fakta og viden om, hvordan det kan lade sig gøre. Hør hvordan de gør hos Securitas, som i 2019 vandt prisen som ”Årets Veteranvirksomhed”.
 
Det er gratis at deltage, og det er 11. december kl 9! - Se mere her
 
Vi holder også et jobmatch-arrangement på Vteranhjem Midtjylland i Aarhus, hvor veteranerne kan møde Securitas og entreprenørvirksomheden Arkil.
 
Det er den 16. december kl. 16! - Se mere her
 
 

Webinar: Fakta om fleksjob: Hvad spørger virksomhederne om?

Vi har også et webinar klar til dig, som er leder, mellemleder eller HR-medarbejder. På 45 minutter klæder vi dig på til at håndtere ansættelse af medarbejdere i fleksjob.
 
Her får du styr på lovgivningen og svar på de oftests stillede spørgsmål om fleksjob. 
 
Det er gratis, og det er den 14. december kl. 10! - Se mere her
 
Dette webinar kan vi afholde gratis, fordi Cabi har en bevilling på finansloven.
 
 

Webinar: Inspiration til dit job for at få flere veteraner i job

Vær med, når vi sætter fokus på veteraner, og hvordan veteraner kan bidrage ude i virksomhederne. Hvordan kan du som veterankoordinator eller beskæftigelsesvejleder være med til at forberede både veteraner og virksomheder til at forstå hinanden?
 
På 45 minutter bliver du skarpere på, hvordan du kan tænke veteraner ind i virksomhederne og ind i en helhedsorienteret indsats.
 
Samtidig får du også gode råd til, hvordan du forbereder både virksomheder og veteraner på samtaler. Og du får tips til, hvordan du spørge ind til veteraners opfattelse af det civile arbejdsmarked.
 
Det er gratis at deltage, og det er 15. december kl. 10! - Se mere her
 
 

Tak fordi, du læser med!

Vi kan sende dig dette nyhedsbrev, fordi Cabi har en bevilling på finansloven.