Din genvej til viden om det rummelige arbejdsmarked Kan du ikke læse dette nyhedsbrev - klik her
 
 
 
 
 
 
4. juni - Værktøjer og inspiration til dig fra Cabi
Bedre arbejde til flere
 

I dette nyhedsbrev

  • Corona-krisen har sat socialrådgiverne fri
  • Nedlukning har givet højeste ledighed i syv år
  • Forenklet beskæftigelsesindsats: Sådan gør du i praksis
  • Webinar: Sygedagpenge: Hvad gælder i en tid med Covid-19?
 
 

Coronakrisen har sat socialrådgivere fri: Har skabt udvikling hos udsatte borgere

For mange socialrådgivere har den suspenderede beskæftigelsesindsats været en unik mulighed for at få deres faglighed i spil på nye måder. Ifølge Dansk Socialrådgiverforening er resultaterne så gode, at de skal med i de kommende reformer af fleksjob og førtidspension. > Læs artikel
 
 

Nedlukning har givet højeste ledighed i syv år

Som konsekvensen af nedlukningen af landet fra midten af marts, er bruttoledigeheden steget med yderligere 35.500 personer fra marts til april. I april lå bruttoledigheden på 152.800 fuldtidspersoner, og det er det højeste i syv år. > Læs artikel
 
 
 

FGU-elever trives med fjernundervisning under krisen

Coronakrisen har kostet dyrt, men for nogle har nedlukningen af samfundet ikke kun været skidt. Digital fjernundervisning har haft en positiv effekt på FGU-elever. > Læs artikel
 
 

Forenklet beskæftigelsesindsats: Sådan gør du i praksis

Corona og genåbning af jobcentrene fylder en del. Men vi må ikke glemme, at der ved årsskiftet blev gennemført en omfattende forenkling af beskæftigelsesindsasten - eller LAB-loven, som det hedder i daglig tale.
 
Det varslede en helt ny kultur i landets jobcentre: Færre proceskrav om eksempelvis samtaler og mere frihed til at vælge metode. Men samtidig et skærpet fokus på, at indsatsen fører til job.

Så hvordan laver man en gennemgribende kulturændring i praksis? Hvad betyder færre formkrav for den måde, jobcentrene skal arbejde på? Og hvordan bevarer man fokus på effekt og resultater?

Dyk ned i Cabis temaside om den forenklede beskæftigelsesindsats og få svaret
 
Få overblikket her
 

Webinar: Sygedagpenge: Hvad gælder i en tid med Covid-19?

Folketinget har vedtaget en midlertidig lovændring og aftale om udvidet ret til sygedagpenge og arbejdsgiverrefusion ifm. særlige forhold omkring Covid-19. Hvad indebærer det? Hør hvordan I som virksomhed kan bringe det i spil.
 
Vær med online, når VirksomhedsNetværkCabi sætter lovgivningen under lup med ekspert Anne Brændbyge, seniorkonsulent fra Cabi, der ved alt om sygedagpenge.
 
Vi holder to regionale webinarer.