Din genvej til viden om det rummelige arbejdsmarked Kan du ikke læse dette nyhedsbrev - klik her
 
 
 
 
 
 
20. maj - Værktøjer og inspiration til dig fra Cabi
Bedre arbejde til flere
 

Partier åbner for at lempe rimelighedskravet for udsatte ledige

Udsatte ledige risikerer at blive glemt, når landets jobcentre genåbner. Rimelighedskravet, der begrænser virksomheders mulighed for at ansætte folk i praktik, bør midlertidigt lempes, lyder det fra Cabi, som får opbakning fra flere partier. Ministeren varsler opkvalificeringsreform, skriver Altinget.dk > Læs artikel
 
 

Regeringen vil genindføre krav om jobsøgning - stadig lukket for virksomhedspraktik

Regeringen forbereder at beskæftigelsesindsatsen kan genåbne digitalt, hvor rådighedsforpligtelsen bliver genindført. Radikale og Venstre vil have lukket helt op, men regeringen vil fortsat holde lukket for virksomhedspraktik og løntilskud. > Læs artikel
 
 

Holstebro: Kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere får job i rengøring

Ca. 75 aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og fleksjobbere i Holstebro har fået job, hvor de skal hjælpe med rengøring af kommunens skoler og institutioner. > Læs artikel
 
 

Jobcentre skal få flere med handicap i job

Medarbejdere i en række kommuner landet over skal opkvalificeres til at få flere med kognitive handicap i job. Det skal ske gennem bedre brug af handicapkompenserende ordninger i samarbejde med virksomheder. Der er plads til flere virksomheder i projektet. > Læs artikel
 
 

Walk and talk: Ledelse og genåbning i en tid med forandringer og muligheder

Corona-pandemien har vendt op og ned på hverdagen i mange virksomheder, og mange har lynhurtigt omstillet sig til en mere digital hverdag med webinar og videomøder.
 
Men vi savner at mødes fysisk. Derfor vil vi bruge naturen som møderum og inviterer til walk and talk om ledelse i en tid med store forandringer og muligheder. En krise kan også være tid til at gøre status og spørge: Hvad skal vi stoppe med at gøre? Er der noget, vi skal gøre mere af? Og hvilke nye tiltag skal vi implementere?
 
Vi afholder to walk and talks:
 
 

Webinar: Få de hjemsendte med lønkompensation godt tilbage – det er god forretning!

På mange arbejdspladser begynder medarbejdere, der har været hjemsendt med lønkompensation, at vende tilbage på arbejde. Det har stor betydning for jeres virksomheds fremtid og bundlinje, at være opmærksomme på dem her og nu.

Hvordan har det været at være hjemsendt? Hvilke tanker og reaktioner kan det have affødt ikke at være en del af dét, virksomheden har gennemlevet de seneste måneder? Hvordan skaber vi trivsel hos medarbejderne – både under hjemsendelsen, og når de kommer tilbage på arbejde?
 
Vi har inviteret et stærkt hold til at give gode råd og vejleding:
  • Erhvervspsykolog Palle Grzona, HumanAct
  • Chefkonsulent Tina B. Olsson, Dansk Erhverv
  • Direktør Martin Thomasen, Nørrebro Bryghus
Det er allerede på tirsdag den 26 maj!
 
Ja, jeg vil gerne deltage
 

Webinar: Genåbning - Skab et godt fundament for en god opstart!

 
Når dørene til jeres arbejdsplads åbner igen, åbner I til en ny virkelighed. Meget har forandret sig i den tid, hvor Danmark har været lukket ned.
 
Hvad skal der til for at bruge den viden, vi har fået? Hvordan åbner virksomhederne bedst muligt op igen med de betingelser, der er? Og hvad ser vi af muligheder, som kan være med til at skabe den gode oplevelse for medarbejdere, ledere og hele organisationen i genåbningsfasen? 
 
På webinaret får du:
  • Inspiration og gode anbefalinger fra andre ledere
  • Et konkret arbejdsredskab til det videre arbejde mod genåbning
  • Kort intro til tilbud om netværksgruppe, omhandlende genåbningsfasen
  • Mulighed for dialog og spørgsmål.
Det er allerede på torsdag den 28 maj! 
 
Ja, jeg vil gerne deltage